Nystart

Jag fortsätter med detta tidsfördriv och flyttar tillbaka bloggen till min 2 år gamla adress, länken hittar ni ovan.
Welcome!

Dream on


Bilder från Sköna Hem

Tisdag

Vaknade tidigt idag, tog en powerwalk och hämtade kursböckerna som hade kommit med posten. Så härligt med frisk morgonluft, man får massor med energi för att plugga då. Det hade skett en bilolycka vi en korsning som jag gick förbi, ambulanser, brandbilar och polisen hade precis kommit till platsen. Jag hoppas ingen var allvarligt skadad med tanke på att ena bilen hade åkt in i ett träd kanske 70 meter från själva olycksplatsen!
Nu ska jag ta frukost och en värmande dusch sedan hugger jag in i kurslitteraturen.

Shopping

Måndagar betyder oftast veckohandling, likaså denna måndag. Vi hann även med Ikea och inhandling av en hylla några korgar och lite annat smått och gott. Efter det blev det fika på Waynes med sällskap av mamma och pappa, mysigt!
Nu blir det lite te och ryggmassage, jag har fått så ont i ryggen, känns som att den ska låsa sig när som helst.

Helgen

Hade en jättemysig helg i stugan där vi åt gott och myste på.
Idag var det skolstart och det innebar introduktion på c-terminen innehållandes teori, metod och uppsats. Nu kör vi!

100 blöjor

I onsdags knåpade jag ihop en så kallad blöjtårta till världens bästa Edvin.





Mot Sundsvall! Sitter på tåget nu hemöv...

Mot Sundsvall! Sitter på tåget nu hemöver efter en till arbetsvecka i Stockholm. Nu är sommarlovet slut och på måndag väntar skolan igen. I helgen blir det kräftskiva, mys och planering för fest. Dock väntar tvättstugan när jag kommer hem ikväll, mindre peppande.


True

Nothing is
impossible,
The word
itself says
"I'm possible"

Audrey Hepburn

Söndag

Idag beger jag mig söderut igen till Stockholm. Tyvärr är min förkylning mycket sämre så jag känner mig rätt slut i kroppen. Då är det tur att man har ett stillasittande jobb.
Nu längtar jag Brämhults färskpressad apelsinjuice. Undra om det finns någon snäll själ som skulle vilja handla det åt mig, jag ska höra mig för med sambon min.
Ha en bra dag!

Ha en trevlig fredag!


fredag.

God eftermiddag!
Tvättar och stökar på här hemma. Jag förstår mig inte på dem som inte kan städa efter sig i tvättstugan? Det är så tråkigt att komma ner dit och det ser ut som ingen har städat där på hundra år. Nu är det iallafall fräschare där nere och jag känner att jag är i behov av en dusch. Idag har jag snackat en massa i telefon med härligt folk och fixat lite med biljetter till Stockholm på söndag.
Ikväll sticker vi ifrån lägenheten och drar en middag på restaurang istället. Mums!
Kram på er!

Dairy

Hej på er!
Idag bjöd jag mamma och hennes arbetsompisar på äppelkaka och vaniljvisp. Sedan gick jag och hämtade ut ett paket från Oriflame. Hade beställt smink där och nu hade det kommit. Har inte använt Oriflame innan så det ska bli spännande och se hur det är. Gick sedan hem och gjorde lasange och gick ner på stan igen och köpte en sak jag hade lagt undan tidigare idag.

Sprang även förbi Waynes för att se om de hade macarons (stavning?) och tänka sig, de hade dom! Så det blev pistage och chokladsmak, så nu ska jag bjuda J ikväll för att se om han också gillar dom lika mycket som jag gjorde.
Ha en toppenkväll!

Addiction

Jag inbillar mig själv att jag är bättre i halsen idag på grund av detta te-drickande.
Nu ska jag vispa lite vaniljvisp och gå ner till mamma och bjuda på äppelkaka.

#1

Varje kväll smörjer jag in händerna, efter det så använder jag vaselin. Denna dumma burk har nu fått stå ut med en del för att jag ska kunna få upp den med mina hala nyinsmorda händer. Den är bucklig och dessto svårare att öppna nu än i nyskick. Jag är less att hålla på trilskas med dåliga burkar innan jag ska sova. Jag har hittat min ersättare som ska följa med mig i vått och torrt.  Detta härliga läppcerat kommer från Oriflame och jag älskar det.

Resultatet

Äppelkakan som jag gjorde igår blev en besvikelse. Den blev rätt torr och mer som en sockerkaka med äppelklyftor. Men mandelmassan höjde smaken lite iallafall och det blev en mysig kvällsfika.

Back to sthlm

Fick precis veta att jag drar till sthlm igen nästa vecka, kul! Det är sista veckan på sommarlovet sedan börjar skolan igen. Vart tog sommaren vägen?
Häller i mig grönt te nu och kollar på SATC, har känningar av halsen och vägrar bli sjuk!

Sensommarbestyr

Nu står två äppelkakor inne i ugnen och gräddas. Spännande att se resultatet! Jag är, likt min pappa, ett stort fan av mandelmassa så jag letade efter ett recept som innehöll just mandelmassa, får se hur det här blir...


Äppelkaka med mandelmassa:
2 ägg
2 1/4 dl socker
50 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ca 250 g äpplen (2-3 st)
150 g mandelmassa

Garnering: 
florsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Låt det koka upp. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten växevis med den varma mjölkblandningen till en slät smet. Skala äpplena och riv dom grovt. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diam. Riv mandelmassan och fördela den över. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 45-50 min. Sikta över lite florsocker. Servera som den är eller med lite vaniljglass, vispad grädde eller vaniljsås till.

I wanna celebrate and live my life

Vilket underbart väder det är idag. Blev lunch på stan med mamma. Testade Stadshusets uteservering. Riktigt gott. Satt i solen, fanns inga parasoller lediga, det var ett minus. Annars var det kanon. Mysigt att sitta och snacka efter inte ha setts på ett tag.
Nu har jag suttit och skrivit adresser på massor av kuvert som ska skickas ut. Ska skriva någon inköpslista så vi kan åka och handla mat ikväll.

Igår var till I & E på Alnön. Jättemysigt där. De hade fått det jättemysigt i deras stuga där ute och vi åt grillat och äppelpaj till efterrätt. Behöver jag säga att det var toppengott? Fick även med oss äpplen hem så nu ska jaga göra äppelpaj tänkte jag!

Grönan, sommaren 2010

This is my home

God morgon.
Nu var det ett tag sedan jag skrev. Förra gången jag skrev var jag i Stockholm och hade halva arbetsveckan kvar. Nu, sex dagar senare, sitter jag hemma i lägenheten i Sundsvall igen. Jag kom hem i lördags och efter det har jag bara njutit av att vara hemma. I slutet av september har vi bott här ett år. Ännu en gång måste jag säga att tiden går fort!
Men det känns som vi får mer och mer ordning här i lägenheten. Nu fattas bara taklampor till kök och vardagsrum och en ny matgrupp. Jag har även planer att inom de närmsta dagarna åka ut till Birsta och köpa en sak som jag har suktat efter väldigt länge! Vet dock inte riktigt ännu vart den ska stå...


Idag är det finväder. Så jag tror det för bli lite löpning och efter det ska jag ner på mammas jobb och hjälpa henne med en sak.

Jag gick på stan igår, hade precis skiljt mig från Ellinor och Hanna och skulle möta Emilie, då hör jag någon ropar "Hej Sofie!". Jag vänder mig om och där står mamma. Känns som jag står i en evighet och bara kollar och försöker koppla vad hon gör där. "Vad gör du här?" frågar jag. "Jag jobbar här?" svarar hon. Jag var helt säker på att det var lördag, och förmodligen att jag var kvar i Stockholm eller något. Men glad blev jag iallafall att träffa henne igen!



Onsdag

Jaha, och jag som sa nyss att det redan var söndag! Och nu är det redan onsdag! Tiden rinner iväg. Men jag känner ändå att jag har hunnit med en del när jag har varit här, det känns kul. Igår var jag till J och H som väntar smått vilken dag som helst. Fick se deras fina lägenhet, testa sushi och smaka macarons för första gången.
Detta är något enormt gott som tydligen kommer från Frankrike. Jag blev såklart helt frälst och jag tror en viss person hemma också skulle gilla dom där om han fick smaka ;)
Jo just, Sushi. Jag hade aldrig ätit sushi och inbillat mig att jag inte gillar. Det var något nytt. J & H var snäll och beställde allt möjligt som jag fick testa på och det var gott. Inte så gott att jag blev dödskär i sushi, men lagomt gott. Men jag ska ge det någon chans till, ge mig tid bara…

Nu ska jag smått börja packa ihop här i lägenheten, inte många dagar kvar nu...

Sista veckan

Oj vad tiden går fort. Nu är jag inne på sista veckan på jobbet, känns som att jag nyss kom ner hit. Tiden går som sagt väldigt fort och det beror nog på att jag har haft så kul! Det här är mitt sista sommarlov och även om jag inte har fått känna på så mycket sommar så har det här varit ett sommarlov som har stärkt mig själv och jag tror jag har lärt mig väldigt mycket när jag tog den här chansen. För er är det bara ett sommarjobb, men för mig är det något som jag kanske inte skulle ha hoppat på för något år sedan. Cred till mig!
Nu är jag iallafall nyduschad efter en springtur och ska knåpa med en sak jag fick som uppdrag igår. Kul!



Måste bara visa, hittade dessa fina ljuslyktor på Åhlens för 10kr styck. Köpte tre stycken som Johan fick ta med hem när han åkte hem igår. Och nu har jag köpt tre till. Ska visa när jag kommer hem hur fiiiint det kommer bli.

Gissa trion

sommaren 2006

sunday - one week to go

Det är söndag, redan söndag. På fredag gör jag sista dagen på Oriflame och på lördag åker jag norrut igen. Lämnade av Johan vid tåget förut efter en jättemysig helg. Nu laddar jag batterierna inför den sista veckan som innebär deadline för katalogerna. Den här veckan ska jag fokusera på att njuta av den sista tiden i sthlm och på jobbet (ja, det här jobbet är skitkul!). Och så hoppas vi på att ett kusinbarn anländer också...






Har lite höstkänsla nu efter en regnig helg, tänk vad mysigt att få krypa upp i soffan med en kopp te med tända ljus.



Efter regn kommer solsken


Onsdag

Veckan började med besök av två fina tjejer. Måndagen spenderades ute på grönan där det åts, åktes och tittades på Petter. Sedan blev det en fika i gamla stan.
Igår möttes vi upp inne i stan och tog ett glas på Tures och jag fick även en försenad födelsedagspresent, lyckliga jag!
Ikväll är sista dagen de är här så då ska vi ut och äta. Stockholm bjuder inte på det bästa vädret direkt så det blir nog ingen uteservering idag, tyvärr.


But I see your true colors
Shinin' through
I see your true colors
And that's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors
True colors are beautiful,
Like a rainbow.

Söndag

Hade en toppendag hos A & E och barnen igår. Tog bussen ut på förmiddagen och kom hem någon gång efter tolv på natten. En heldag med andra som var fylld av pyssel, bus och god mat i härligt sällskap.
Idag har jag tagit en powerwalk och så har jag suttit ut på balkongen en stund, men det blåser så mycket så jag gick därifrån nu. Har även handlat lite mat så idag ska jag steka pannkakor tror jag. Var längesedan nu, och det är ju riktigt gott också!
Imorgon kommer två tokar ner till stora staden som jag ska hänga med i några dagar, gillart!

RSS 2.0